Kontakt FGU-skolen i Faxe
Præstøvej 11 A+B
4640 Faxe
kontakt@fgu4you.dksikkerpost@fgu4you.dk41 78 66 49
Rundvisning hver onsdag kl. 10.30-11.50 efter aftale. Tilmelding nødvendig på ovenstående telefonnummer.
FGU-skolen i Faxe
På Præstøvej 11 A+B i Faxe ligger den ene af FGU Midt- og Østsjællands tre skoler. Her udbyder vi skoleåret 2022/2023 seks almene fag på den almene grunduddannelse (AGU) og fire værkstedsfag på produktionsgrunduddannelsen (PGU). De seks almene fag udbudt på FGU-skolen i Faxe er: Dansk, Matematik, PASE, Engelsk, Naturfag og Kultur, Trivsel & Bevægelse. Læs mere om de almene fag, vi udbyder her. På FGU-skolen i Faxe kan du også tage en erhvervsgrunddannelse (EGU), ligesom vi også udbyder særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU).
Værkstedslinjer i Faxe
Omsorg & Sundhed
Kan du lide at hjælpe andre? Drømmer du om at gøre en forskel? Kan du godt lide at arbejde med mennesker?
Så er Omsorg & Sundhed måske lige noget for dig. Her får du lov til at prøve kræfter med det pædagogiske og sundhedsfaglige område. I undervisningen arbejder vi med den professionelle omsorgsrolle på børne- ældre- og handicapområdet. Du får konkret viden om bl.a. pædagogik, børns udvikling, voksne med specielle behov, anatomi, fysiologi, sygdomslære, hygiejne og sundhedsfremme. Vi arbejder med omsorgs- og sundhedsaktiviteter i tæt kontakt med lokalområdet og tager på studieture til bl.a. plejehjem og daginstitutioner.
Uddannelser som Omsorg & Sundhed kan pege hen imod:
Social- og sundhedshjælper – social- og sundhedsassistent – pædagog – den pædagogiske assistentuddannelse – sundhedsplejerske
Læs fagbilag for Omsorg & Sundhed
Få indblik i hverdagen på Omsorg & Sundhed på vores Instagram
E-sport
Kan du lide at fordybe dig bag skærmen? Interesserer du dig for strategi og taktik? På eSport gamer vi igennem for at forbedre vores spillefærdigheder. Vi producerer også content til YouTube, Twitch og andre relevante platforme. Her anmelder vi spil og deler ud af vores viden om strategi og spilteknikker. Esport er en krævende sportsgren. Derfor indgår både fysisk og mental træning i undervisningen, for vi skal kunne holde koncentrationen, reagere hurtigt og tage gode beslutninger, når vi er i hektiske spilsituationer. På eSport lærer du bl.a. om samarbejde – kommunikation – spilanalyse – strategi og holdtræning. Du får mulighed for at deltage i konkurrencer med eSport-hold fra andre skoler og arrangere LAN-parties for spilentusiaster, hvor det tekniske set-up, kommenteringen mv. skal være på plads. Du kan deltage fysisk eller virtuelt i undervisningen på eSport eller i en kombination af begge dele alt efter målene i din uddannelsesplan.
Mad & Ernæring
Kan du godt lide at forkæle andre med god mad? Er du god til at have mange bolde i luften? Kan du lide at eksperimentere med forskellige smage og råvarer?
Så er Mad & Ernæring måske lige noget for dig. Her får du et indblik i, hvordan en hverdag i køkken-, kantine- og restaurationsbranchen kan se ud. Vi producerer sund, spændende og næringsrig kost hver dag fra vores køkken. Vi sammensætter måltiderne efter årstiderne og bruger bl.a. de råvarer, vi har til rådighed omkring os. Hver dag skal der produceres morgenmad og frokost til alle elever og medarbejdere på institutionens tre skoler, så det kræver et højt tempo og godt teamwork i køkkenet. Du kommer til at få en spændende og produktiv hverdag, hvor du får rig mulighed for at kombinere teori og praksis.
Uddannelser som Mad & Ernæring kan pege hen imod:
Gastronom – kok – ernæringsassistent – slagter – tjener – cater – serviceassistent – bager og konditor
Byg
Har du hænderne skruet godt på? Kan du lide fysisk arbejde på et værksted? På Byg arbejder vi med forskellige produktionsopgaver i træ både internt på skolen og eksternt på bestilling. Vi fremstiller større produkter bl.a. borde-bænkesæt, legehuse og shelters samt mindre produkter som f.eks. fuglehuse, tapasbrætter og skrin. Det er kun fantasien, der sætter grænser! På Byg får du indblik i livet som håndværker og en hverdag med masser af fysisk arbejde på et værksted. Du lærer at bruge værktøj og håndtere både store og små maskiner også sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Du er med i hele processen fra idé, design, materialevalg, opmåling og samling til efterbehandling, prissætning og afsætning af det færdige produkt. På Byg lærer du bl.a. om kvalitetskrav og -standarder, opmåling og udregning – byggematerialers egenskaber og anvendelse – tegningsforståelse og sikkerhedsforanstaltninger. Hvis du drømmer om et arbejdsliv inden for byggefagene, så er Byg et godt sted at starte.
Uddannelser som Byg kan pege hen imod:
Tømrer – Møbelsnedker – Bygningssnedker – Ejendomsservicetekniker – Murer – Brolægger